Солскяер: Не мога да обвинявам футболистите


Н. Гавазов

Солскяер: Не мога да обвинявам футболистите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви след отпадането от Купата на лигата, че не може да обвинява своите футболисти в липа на старание.

В сряда вечерта Уест Хем отмъсти на Юнайтед за поражението с 2:1 във Висшата лига през уикенда. "Чуковете“ обаче се реабилитираха, след като спечелиха за първи път от 2007 г. на "Олд Трафорд“.

За този мач за купа Солскяер направи цели 11 промени в стартовия състав по отношение на пътуването до Лондон, но не съжалява за решението си и може само да се оплаче от лошия късмет и недостатъчно остра игра в нападение.

"Отново започнахме мача зле и трябва да решим този проблем. След това играхме добре за дълги периоди и положихме много усилия. Статистиката не означава нищо, но когато отправиш 27 удара, знаеш, че момчетата наистина се стараеха.

Не създадохме големи шансове, но създадохме натиск. Мейсън Гринууд имаше голям момент, но понякога натискът не води до нищо. Разбира се, в последните минути трябваше да рискуваме и противниците можеха да отбележат още.

Искахме да продължим, но сезонът е дълъг. Всеки направи всичко възможно. Не мога да обвинявам играчите за отношението им. Предстоят ни големи мачове и затова избрахме този състав.

Ние сме в ранните етапи на сезона и знаем, че ще бъде дълъг път. Шампионска лига, ФА Къп, Висша лига - ще имаме много мачове. Просто трябва да продължим да правим това, което правим, опитвайки се да постигнем добри резултати.

Започнахме сезона нормално, с изключение на отпадането от тази купа, което не е страхотно. И не постигнахме добър резултат в Европа, но ще бъдем готови до събота", заяви Солскяер.

  Сподели
643