Мойс обясни защо пусна Нобъл


Н. Гавазов

Мойс обясни защо пусна Нобъл

Мениджърът  на Уест Хем Дейвид Мойес обясни решението си да пусне полузащитника Марк Нобъл в добавеното време на мача с Манчестър Юнайтед, за да изпълни дузпата.

В самия край на неделния мач от Висшата лига "чуковете“ получиха реална възможност да избягат от поражението - съдията Мартин Аткинсън назначи 11 -метров към вратата на противника.

Мойс незабавно пусна на терена Нобъл, който реализира всичките 10 от предишните си дузпи във Висшата лига и не е пропускал от декември 2016 г. И въпреки,  че този път Марк пропусна, а Уест Хем загуби с 2:1, Дейвид не съжалява за решението ви.

"Спечелихме дузпа и аз имам един от най -добрите изпълнители на дузпи във Висшата лига и Европа. Мисля, че ако не бях взел това решение, щях да се ядосам още повече.

Попитах го дали е готов и има отлична статистика, така че защо не? Напоследък имахме няколко изпуснати дузпи, така че реших, че би имало смисъл да пусна Марк и да го пробвам.

Мисля, че всички ние се радваме повече на играта от начина, по който съдиите са си свършили работата през този сезон. Мисля, че съдията бе страхотен днес", заяви Мойс.

  Сподели
570