Манчини: Балотели може да стане звезда


Н. Гавазов

Манчини: Балотели може да стане звезда

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че няма да играе повече с трима нападатели едновременно. Както е известно, италианският специалист първоначално смяташе да използва цялата ударна мощ на отбора в лицето на Марио Балотели, Карлос Тевес и Един Джеко в нападение. Според Манчини обаче, по този начин се нарушава баланса в останалите зони и поради тована терена ще излизат само двама нападатели.

Наставника на Сити вече даде шанс на тримата да играят заедно в мачовете срещу Арис и Фулъм, но ефектът не му хареса особено, а срещу „котиджърсите" „гражданите" завършиха 1:1.

"Отборът е твърде уморен и според мен е важно да имаме баланс в състава си. В момента аз не мисля, че можем да играем с трима нападатели едновременно", заяви Манчини.

В същото време италианския специалист не пропусна за пореден път да похвали играта на Балотели въпреки, че след мача с Фулъм подложи на критики сънародника си.

„Познавам добре Марио и зная на какво е способен. Ако той иска, може да вкарва голове във всеки един мач и да се превърне в звезда. Пожелавам му винаги да играе по начина, по който го направи срещу Астън Вила. В бъдеще той определено може да бъде на поста централен нападател, въпреки че с техниката, което притежава, Марио е в състояние да бъде навсякъде", цитира Manchester Evening News думите на Манчини.

 

  Сподели
98