Клатенбърг: Клоп не умее да губи


Н. Гавазов

Клатенбърг: Клоп не умее да губи

Бившият рефер на Висшата лига Марк Клатенбърг заяви, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не знае как да губи и дори веднъж се е опитал да го сплаши преди мача.

Клатенбърг, който напусна Висшата лига през 2017 г. е имал първата си среща с Клоп преди Юрген да поеме Ливърпул. Марк веднага е разбрал, че германецът може да бъде доста неприятен, когато е в лошо настроение заради негативни резултати.

"Юрген Клоп. Блестящ треньор. И той абсолютно не знае как да губи. За първи път се засякох с него през април 2014 г. Неговата Борусия Дортмунд загуби с 3: 0 от Реал Мадрид в първия четвъртфинален мач от Шампионска лига.

След мача излязох от съблекалнята си и защитникът на Реал Мадрид Марсело и съпругата му помолиха да се снимаме. Това бе лична снимка за телефона им, затова казах: "Да, няма проблем".

Веднага щом направихме снимката, Клоп мина покрай нас.

"О, значи затова ни победиха, нали?", каза Клоп. 

Но той не се шегуваше и не бе приятелски настроен, бе саркастичен.

Ядосвам се, когато треньорите не са обективни при загубите. Клоп никога не умее как да се примири с поражението. Когато побеждава, той е щастлив и весел. Когато мачът не е в негова полза, той става заядлив. 

Последният ми мач с Клоп бе през януари 2017 г. срещу Челси на "Анфийлд". Треньорите рядко влизат сами в съблекалнята ми, за да разменят съставите час преди началото на мача.

Този път Клоп дойде заедно с Джордан Хендерсън. Това бе неловко, в продължение на 30 секунди той стоеше и ме гледаше. Аз просто го погледнах в отговор. При това чувствах как Джордан мисли за себе си: "Какво по дяволите се случва тук?".

Дали Клоп мислеше, че аз съм глупак? Той не биваше да ме сплаши. Когато си тръгна, аз просто си помислих: "Какъв странен човек", съобщава Клатенбърг.

  Сподели
279