Клатенбърг си спомни как замерил Моуриньо с обувка


Н. Гавазов

Клатенбърг си спомни как замерил Моуриньо с обувка

Бившият рефер на Висшата лига Марк Клатенбърг си спомни как веднъж е хвърлил обувка по мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо.

Този запомнящ се мач с Клатенбург се случи през януари 2017 г., месец преди Марк да напусне Висшата лига. Един от най -уважаваните английски арбитри осъзна, че това е твърде нервна работа за него.

"Често ме питат за мача, който ме убеди да напусна Висшата лига. Тогава си спомням момент, когато бях най -близо до мисълта: "Знаеш ли, не ми пука за всичко това".

Това бе Стоук Сити срещу Манчестър Юнайтед на 21 януари 2017 г..  Уейн Рууни счупи рекорда на Сър Боби Чарлтън в Манчестър Юнайтед, вкарвайки чрез наказателен удар в края на срещата и постигайки  равенство 1: 1. Скоро след последния съдийски сигнал мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо дойде да ме види. Току -що свалях обувките си.

Казах: "Този път сигурно се радваш. Не можеш да ме обвиняваш за нищо, нали?".

"Мога",  - отвърна португалецът. Той започна да говори за игра с ръка на защитника на Стоук Райън Шоукрос в наказателното поле.

Казах: "Какво искаш да кажеш? Постъпих правилно, знам това". Той отговори: "Не. Изгледах видеото. Ти сгреши".

Той продължаваше и продължаваше. Млъкни вече, добре? Взех обувката и я  хвърлих в стената до него.

Казах: "Махни се, по дяволите, от съблекалнята ми. Излез!".

Моуриньо замръзна. Изгубих контрол над себе си. Вече бях готов да ругая. Той не знаеше какво да каже. Писна ми от всички тези словобудства.

Докато се прибирах вкъщи, отново и отново се замислях за инцидента с Шоукрос. Гледах обсъждането по Match of the Day и се уверих, че постъпих правилно - топката се плъзна по гърдите му. Така че защо Моуриньо се правеше на глупак пред мен?

Отидох да спя с чувството, че ми е дошло до гуша. Помислих си: "Знаеш ли какво. Не искам повече да се забърквам с такива идиоти“, заяви Клатенбърг.

  Сподели
438