Артета не е давал обещания на Лено


Н. Гавазов

Артета не е давал обещания на Лено

Мениджърът на Арсенал Микел Артета отрече слуховете, че е решил да използва вратаря Бернд Лено в дербито с Тотнъм на 26 септември.

След като допусна девет гола в първите три мача от новия сезон във Висшата лига, Лено отиде на пейката, а на вратата на "артилеристите“ срещу Норич застана Аарън Рамсдейл.

В германската преса се разпространиха слухове, че Артета и Лено са в конфликт по този въпрос, като Микел е обещал да пусне Бернд в дербито на Северен Лондон по -късно през септември. Това обаче не е така - решението все още не е взето.

"Не знам откъде дойде, но те ме изпреварват! Аз съм този, който определя състава за мача, а понякога чета за неща, за които все още не съм решил. Това дава някаква храна за размисъл, но не повече. Все още не съм решил за събота, камо ли за дербито.

Естествено Бернд не бе щастлив, когато му казах, че няма да играе, но той е първокласен професионалист и първокласен човек.

Нормално е той да е разстроен, но трябва да подкрепя съотборниците си, както те го подкрепяха, когато играеше. Именно това той прави", заяви Артета.

  Сподели
202