Ман Сити няма да се връща за Кейн


Н. Гавазов

 Ман Сити няма да се връща за Кейн

Хари Кейн безвъзвратно е загубил шанса да премине в Манчестър Сити, който няма планове да се завърне за нападателя на Тотнъм следващото лято.

През последния трансферен прозорец Кейн бе основна цел на Сити за замяна на Серхио Агуеро, който замина за Барселона като свободен агент.

Първото си и единствено предложение за капитана на националния отбор на Англия "гражданите“ направиха няколко дни след финала на Евро 2020 през юли, но в отговор получиха отказ.

Сити не посмя да плати 150 милиона паунда, които Тотнъм поиска за Кейн, а Хари, без да чака изтичането на трансферния прозорец, обяви, че ще остане при "шпорите".

Според Eurosport.co.uk, Сити няма да поднови интереса си към Кейн през следващото лято. Дотогава Хари ще навърши 29 години, но президентът на Тотнъм Даниел Леви все още ще бъде свободен да иска каквато и да е сума за нападателя си.

Силата на позицията на Леви се дължи на факта, че Кейн е обвързан с договор до 2024 г. Подписването на нов шестгодишен контракт преди Мондиал 2018 може да остане най-голямата грешка в кариерата на Хари.

Шампионите от Висшата лига вече насочиха вниманието си към други нападатели, един от които е 24-годишният Микел Оярсабал от Реал Сосиедад.

  Сподели
404