Тухел: Лукаку дава увереност на отбора


Н. Гавазов

Тухел: Лукаку дава увереност на отбора

Мениджърът на Челси Томас Тухел похвали представянето на нападателя Ромелу Лукаку в мача от 1 -ви кръг на груповата фаза на Шампионска лига срещу Зенит Санкт Петербург (1: 0). Белгиецът вкара единствения гол, като отговори на центрирането на Сезар Аспиликуета.

"Това бе страхотно и много опасно подаване. То бе изпълнено от зоната пред наказателното поле, в която е най -трудно да се защитаваш. Топката се насочваше към далечната греда, където Ромелу и Кай Хаверц бяха готови да играят с нея.

Мачът се оказа труден за Ромелу. Създадохме му много малко шансове и рядко сервирахме в наказателното поле,  но той е един от онези играчи, които никога не губят доверие в себе си. Ето защо той е тук и това го прави един от най -добрите нападатели в света. Във футбола няма много хора като него. Той вкарва редовно и това е изключително важно, тъй като голът променя хода на всеки мач.

Целият отбор се зарежда с увереност, знаейки, че отпред има нападател, който се нуждае от половин миг или един -единствен шанс да вкара гол. И това е нещо повече от талант. Неговата самоувереност премахва тежестта на отговорността от другите играчи, като не им позволява да бързат или да загубят доверие.

Липсваше ни такъв играч и не става въпрос толкова за таланта му, колкото за личните му качества. Той е много смирен, обича футбола безусловно и обича да тренира. Той лесно намира общ език с всички в съблекалнята и винаги е отворен, благодарение на което около него се извисява невероятна енергия и възниква специална атмосфера. През миналия сезон отборният дух бе един от най -важните фактори, предопределили постиженията ни и е важно, че успяхме не само да го запазим, но и да го увеличим благодарение на Ромелу, който обича Челси и знае всичко за този клуб. Присъствието на такъв играч зарежда отбора с увереност. Никакви разговори с треньора не могат да дадат това", заяви Тухел.

  Сподели
190