Сър Алекс е изправен пред дисциплинарно разследване


Н. Гавазов

Сър Алекс е изправен пред дисциплинарно разследване

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън ще се изправи пред дисциплинарната комисия на ФА, заради атаките си към реферът Мартин Аткинсън, съобщава The Sun . Според изданието, шотландският специалист се изправя пред "телевизионен съдебен процес", след като от ФА поискаха да видят на запис тирадата му от мача с Челси към съдията Аткинсън.

До 16:00 часа в петък от ФА трябва да решат дали ще санкционират Фъргюсън за това, че постави под въпрос "честността и способностите" на Аткинсън след скандалната загуба на Юнайтед с 1:2 от Челси. Това няма да е първото подобно наказание за Сър Алекс, който вече беше наказан, след като обвини реферът Алън Уайли, че не е във форма през октомври 2009 година.

"Сър Алекс Фъргюсън трябва да излезе и съвсем точно да обясни, какво е имал предвид с коментарите си. Страх ме е да си помисля, че който и да е мениджър наистина вярва, че реферите са нечестни и предубедени. Това е атака към цялата ни институция. Той трябва да обясни какво е имал предвид или в противен случай да се извини, за коментариите си към Мартин Аткинсън", заяви Алън Лейтън, национален секретар на асоциацията на съдиите.

Наставникът на Юнайтед се изправя пред това да плати огромна глоба и да бъде наказан за четири мача в един решаващ момент от сезона, когато той и отбора му се борят да си върнат титлата от Челси.

 

  Сподели
93