Ван Дайк изрази подкрепа за Елиът


Н. Гавазов

Ван Дайк изрази подкрепа за Елиът

Капитанът на Ливърпул Върджил Ван Дайк изрази подкрепа за младия си съотборник Харви Елиът, който претърпя ужасна контузия.

В победоносния мач от Висшата лига срещу Лийдс (0: 3) 18-годишният Елиът получи сериозна травма на левия глезен и отиде направо от стадиона в болницата.

Преди малко по -малко от година самият Ван Дайк получи тежка контузия, така че Върджил разбира отлично какво чувства Харви сега.

"Първо искам да кажа, че всички наши мисли и молитви са с Харви Елиът. Надявам се той да се върне възможно най -скоро. В момента нямаме представа каква е диагнозата, но изглеждаше зле.

Това бе страхотна победа, бе напрегнат мач. Насладих се на атмосферата, липсваха ми такива неща. За това изпитвам двойнствени чувства.

Както видяхте, когато това се случи, Мохамед Салах веднага извика към нашата пейка. Виждате реакцията на Харви и разбирате, че това е сериозно. Докато му оказваха помощ, ти седиш на място и се надяваш на най-доброто. Това е трудно, но трябваше да издържим на този удар.

Доволни сме от резултата. Всички знаеха, че ще бъде напрегнат и труден мач, феновете им тласкаха отбора им, така че трябваше да сме смели и готови да се бием в такава атмосфера. Победа с 3:0 и суха мрежа е добра отправна точка.

Играхме смело. Знаехме, че ще има ситуации един към един, знаехме, че ще трябва да тичаме назад, спирайки контраатаките им.

Това е перфектно начало на седмицата, за което сме много развълнувани, но все още сме много разстроени от Харви. Нека видим какво ще се случи с него и също ще се молим за него и се надяваме на най -доброто.

От моя собствен опит мога да кажа, че целият персонал, играчи и фенове ще ви подкрепят и съм 100 процента сигурен, че това ще бъде така с него. Нашият клуб ще го подкрепи независимо от всичко", заяви Ван Дайк.

  Сподели
477