Тухел: Саул извърши големи грешки


Н. Гавазов

Тухел: Саул извърши големи грешки

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че халфът Саул Нигес е направил "големи грешки“ срещу Астън Вила.

След като нае Саул от Атлетико в последния ден на летния трансферен прозорец, Тухел пусна своето ново попълнение направо в стартовия състав за съботния мач от Висшата лига.

Нигес не оправда очакванията на Тухел и бе заменен на полувремето, но след победа с 3: 0 Томас пое отговорност за неуспешния дебют на Саул.

"Имах чувството, че му е трудно. Имаше големи грешки от негова страна, грешки при подаванията и му бе трудно да поддържа това темпо. Виждаше се, че все още не се е адаптирал напълно.

Аз съм изцяло отговорен за това - мислех, че той е способен веднага да играе на това ниво. Разбрах, че би било по -добре да го заменим, но това не променя мнението ми за него.

Пуснах го в тежък мач след международната пауза и му беше трудно да се адаптира физически, както и да се адаптира към темпото и високата преса.

Също така бе малко трудно за него да се адаптира към нашата система. За да направим нашата игра по-надеждна, през второто полувреме с появата на Жоржиньо преминахме към 3-5-2", заяви Тухел.

  Сподели
287