Солскяер: Роналдо е станал по-добър


Н. Гавазов

Солскяер: Роналдо е станал по-добър

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отбеляза как Кристиано Роналдо  е повлиял на съотборниците си.

Завръщането на Роналдо вдъхнови "червените дяволи" за голяма победа с 4: 1 над Нюкасъл, а Кристиано оформи дубъл.

Солскяер се възхищава от ефекта на Роналдо и вярва, че 36-годишният футболист се е завърнал като по-добър играч, отколкото при първото си представяне за Юнайтед.

"Той прави това, което винаги прави. Криш ободрява всички около себе си, принуждава всички да се съсредоточат и поставя големи изисквания към себе си, което автоматично поставя големи изисквания към съотборниците му. Ето защо той е постигнал толкова много в кариерата си.

Той се промени и стана различен играч, отколкото когато си тръгна. Но той остава хладнокръвен голмайстор, той усеща головете.

Той е много по -добър, отколкото беше преди. Понякога може да се премести на фланга и не е нужно да го използвате като овен.

Той обича да се скита из терена в очакване на големите шансове да влезе в наказателното поле. Мисля, че показа своята зрялост в мача. Той допусна една загуба на топка, но беше много ефективен с нея.

Атмосферата около клуба бе наелектризирана, феновете изпитаха удоволствие през последните 10 дни. От отбора се очакваше много и той оправда тези очаквания", заяви Солскяер.

  Сподели
378