Евертън планира да купи Мейтланд-Найлс


Н. Гавазов

Евертън планира да купи Мейтланд-Найлс

Евертън планира да поднови интереса си към халфа на Арсенал Ейнсли Мейтланд-Найлс през януари.

Известно е, че Евертън се опита да договори трансфера на Мейтланд-Найлс точно преди затварянето на летния трансферен прозорец. Ставаше дума за наем с опция за изкупуване.

Ейнсли дори предприе необичайната стъпка, като написа сълзливо съобщение в Instagram и потвърди желанието си да напусне Арсенал.

Мениджърът на "артилеристите" Микел Артета обаче се противопостави на желанията на Мейтланд-Найлс и блокира напускането на 22-годишния англичанин от клуба.

Артета смята, че Мейтланд-Найлс може да му бъде полезен както в центъра на терена, където в момента Гранит Джака е дисквалифициран, а Мохамед Елнени е контузен, така и отдясно в защитата, където Ектор Белерин вече не е там, а готовността на новодошлия Такехиро Томиясу за Висшата лига предизвиква въпроси.

Както и да е, ако Мейтланд-Найлс не играе редовно през следващите месеци, въпросът за бъдещето му отново ще стане остър през януари, особено след като договорът на Ейнсли изтича в края на следващия сезон.

Според ESPN, Евертън все още търси да получи Мейтланд-Найс и ще се опита да уреди постоянен трансфер за възпитаника на "артилеристите" през януари.

  Сподели
186