Анчелоти: Давид Луиш може да бъде щастлив, че не беше изгонен


Н. Гавазов

Анчелоти: Давид Луиш може да бъде щастлив, че не беше изгонен

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти призна, че Давид Луис можеше да бъде изгонен заради нарушението, което извърши срещу Уейн Рууни. Италианският специалист допълни също така, че победата над Юнайтед оставя неговия отбор жив в борбата за титлата. Както е известно, „червените дяволи" поведоха с гол на Уейн Рууни през първото полувреме, но през втората част „сините" успяха да обърнат резултата след голове на Давид Луис и Франк Лампард от дузпа.

Скандалният момент в срещата бе две минути преди Аткинсън да отсъди съмнителна дузпа за нарушение на Крис Смолинг срещу Юрий Жирков, когато Давид Луис подсече грубо Уейн Рууни, но главния съдия остана безмълвен и не показа втори жълт картон на защитника.

„Имаше много напрежение и не е лесно всеки път съдията да решава правилно подобни ситуации. Давид Луис може да бъде щастлив, но има толкова други неща, които се случват на терена, така че рефера реши, че няма нарушение. Представянето на отбора ми е добро и ние все още сме живи. Играхме добре в един много труден мач срещу фантастичен противник и успяхме да се изправим когато губехме с 0:1. Но ако не играеш добре срещу Юнайтед, не може и да ги победиш. Сега трябва да се концентрираме върху останалите си мачове. Следващата ни среща е в понеделник и вече мислим за нея", заяви за Sky Sports Анчелоти.

 

  Сподели
86