Сър Алекс: Съдията промени хода на мача


Н. Гавазов

Сър Алекс: Съдията промени хода на мача

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обвини главния съдия на мача Мартин Аткинсън, че с решенията си е променил изхода на двубоя с Челси. Както е известно, „червените дяволи" загубиха гостуването си на „Стамфорд Бридж", след като Уейн Рууни откри резултата, но през второто полувреме домакините изравниха с гол на Давид Луис и на Франк Лампард от дузпа.

Шотландският специалист е възмутен, че защитника на Челси Давид Луис не получи втори жълт картон за нарушение срещу Рууни - само две минути преди Лампард да отбележи победния гол за своя отбор. Дузпата дойде след като Смолинг събори Жирков в наказателното поле на Юнайтед, но Сър Алеск постави и това решение на Аткинсън под съмнение.

„Мисля, че ние се защитавахме много зле при първия гол и бяхме наказани, но дузпата беше много „мека". Като цяло, играхме добре и аз помислих че ще победим, но за съжаление загубихме. Неприятното е, че три години подред губим, а също така, че решенията на съдиите променят хода на играта. Невероятно е как Луис атакува Ернандес и как не беше наказан. След това той фаулира Рууни и това се видя ясно като посред бял ден, а съдията, който се намираше само на шест ярда не стори нищо - това наистина променя играта", заяви Сър Алекс за Sky Sports.

"Тези неща, които се случиха през второто полувреме, наистина оказаха влияние върху мача и това съдийство ще продължава по този начин всяка седмица. Изненадан съм, че такива неща се допускат в подобни големи мачове, наистина съм изненадан", продължава да беснее шотландския специалист.

„Относно картона на Видич, ако трябва да съм честен, аз не видях какво точно се случи, тъй като беше далече от мен, но на записите ще разгледам ситуацията", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
85