Нат Филипс коментира Конате


И. Ангелов

Нат Филипс коментира Конате

Централният бранител на Ливърпул Нат Филипс похвали качествата на новодошлия в отбора през лятото Ибрахима Конате, който ще го конкурира за позицията в защита. 22-годишният французин бе единствената покупка на "червените" през лятото, като те предпочетоха да инвестират в подновяване на договори с ключови играчи. Филипс каза пред Liverpool Echo за новото попълнение, което струваше 36 милиона лири:

"Той се вписа перфектно. Като човек той се разбира с момчетата наистина добре. Срамежлив е, но изглежда сякаш наистина иска да учи и да се подобри. Мотивиран е и работи здраво.

"От това, което видях в предсезонната подготовка той изглежда като топ, топ играч и топ защитник. Физически е невероятен. Той е много млад и има предостатъчно време да се подобри. Сигурен съм, че ще направи това в Ливърпул".

Миналата година Нат Филипс изигра 20 срещи за тима и се възползва от многото контузии тогава за да пробие, но сега очакванията са Филипс да изпадне до трети избор в конкуренцията за места:

"Аз през цялото време тренирах с първия отбор, и трябваше да играя с тези момчета. Мо, Садио, Боби, Жота, Дивок - тези нападатели са световна класа и могат само да те подобрят като играч, защото се опитваш на най-високо ниво всеки ден.

"Плуваш или потъваш - трябва да се адаптираш към всичко и аз това правя в последните няколко години. Като резултат това те прави по-добър."

  Сподели
307