Невил: Челси много трудно може да бъде спрян


Н. Гавазов

Невил: Челси много трудно може да бъде спрян

Експертът от Sky Sports Гари Невил смята, че привличането на халфа Саул Нигес ще позволи на Челси да се бори за победа на всички фронтове.

В последния ден от летния трансферен прозорец Челси нае Саул от Атлетико, а преди това купи нападателя Ромелу Лукаку от Интер.

Невил смята, че “"сините""  са станали много по -силни и сега имат силата да se борят за няколко трофея едновременно.

"Саул е друг страхотен играч. Той има много опит във върха на Ла Лига, много опит в Шампионска лига и в международен план. Той съответства на профила играчи, към които Челси се ориентира. Такъв е моделът на Челси и те образцово проведоха трансферния прозорец.

Те имат силен отбор. Виждал съм ги два пъти този сезон, срещу Арсенал и на "Анфийлд". Имат наистина добър отбор, който печели и иска да печели повече. Когато те останаха десетима на "Анфийлд", аз нямах ни най-малка мисъл, че на Ливърпул ще е лесно да прекърши Челси през второто полувреме. Това се случва, когато играете срещу добър отбор, въпреки факта, че "Анфийлд" е най -трудното място за пътуване.

А добавянето на Саул и Ромелу Лукаку ги прави по -силни, по -силни и по -силни. С Жоржиньо, Нголо Канте и Матео Ковачич в средата на терена, те вече изглеждаха силни. Със стила си на игра, двама полузащитници са достатъчни в тази зона, но пристигането на Саул означава, че те могат да се бият на всички фронтове, това ще ги направи изключително силни и по -крепки, отколкото бяха на "Анфийлд"  в събота.

Тяхната система на игра защитава играчите поотделно, предотвратявайки тяхната изолация, а със самочувствие от спечелването на Шампионска лига и след такива трансфери ще бъде много трудно да ги спрем“, заяви Невил.

  Сподели
357