Мърсън: Арсенал се превърна в средняк


Н. Гавазов

Мърсън: Арсенал се превърна в средняк

Експертът от Sky Sports Пол Мърсън изрази мнението, че Арсенал се е превърнал в средняк  във Висшата лига.

"Арсенал е на милиони мили зад Челси. Не такива мачове са хляб и масло за Арсенал, за разлика от пътуването до Брентфорд седмица по -рано. Ако Челси бе направил равен срещу Арсенал, те щяха да бъдат съсипани. Това е факт.

Това са тревожни времена за Арсенал. Те имат много проблеми, но ако анализирате последните два мача, стигате до извода, че те са станали отбор от средата на таблицата. Вие наистина ли сте мислили, че Арсенал ще завърши в топ 4?

Лесно е да се каже, че трябва да се отървете от Микел Артета или да смените собственика, но, първо, клубът струва цяло състояние и второ, кой ще поеме тази работа? Ако ти си треньор от топ ниво, тогава няма да искаш да рискуваш своята добра репутация. 

Арсенал така или иначе трябваше да победи Брентфорд, но не бе длъжен да победи Челси. Ако проектирате тяхната позиция за целия сезон, досега те са загубили само три точки, които са им поставени. Това означава, че те трябва да спечелят мач, в който не се очаква да спечелят.

Като се има предвид пътуването до Манчестър Сити този уикенд, сезонът всъщност ще започне за Арсенал след международната пауза. Те бяха контузени, играчите липсваха - нека им дадем шанс.

Не можете да уволните Артета след три мача, но ако те не започнат да побеждават противници като Норич, Бърнли и Брайтън, това е катастрофа. Артета знае как е във футбола", пише Мърсън в колоната си.

  Сподели
393