Бирмингам спечели Карлинг Къп (видео)


В. Мухарски

Бирмингам спечели Карлинг Къп (видео)

Бирмингам е носител на "Карлинг Къп", след като победи Арсенал с 2:1 във финалната среща, играна на "Уембли". Това е първи трофей за отбора от 1963 година насам.
Двубоят започна динамично и още в 7-ата минута Ван Перси обстрелва вратата на Бирмингам, но удара му излезе в аут. Последваха пропуски на Аршавин и Насри.

В 28-ата минута Никола Жигич с глава откри резултата за своя отбор. Няколко минути по-късно отново Ван Перси се опита да порази целта, но без успех. В 34-ата отново Жиглич бе близо до попадението, но без успех. В 39-ата минута Арсенал стигнаха до изравнителното попадение, след като Джак Уилшир нацели гредата, след това Андрей Аршавин овладя рикоширалата топка и подаде към Ван Перси, който със странична ножица изравни - 1:1.

През втората част Росицки нямаше късмет да изравни резултата, като ударът му бе много близо до целта. Няколко минути по-късно силен шут на Кийт Фей срещна десния страничен стълб на вратата на Арсенал.

Нови пропуски за "артилеристите" направиха Насри и Бендтнер. Бен Фостър бе с основни заслуги за победата на Бирмингам и се намеси по възможно най-добрия начин.

Минута преди края на редовните 90, Обафеми Мартинс донесе победата на Бирмингам след груба грешка в отбраната на Арсенал, при която Шчесни и Косиелни се сблъскаха и оставиха топката за Мартинс, за който не бе проблем да вкара за крайното 1:2.

Галерия от срещата: Тук

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
153