Сунес: Лукаку е с по-голям потенциал от Дрогба


Н. Гавазов

Сунес: Лукаку е с по-голям потенциал от Дрогба

Легендата на Ливърпул Греъм Сунес заяви, че нападателят на Челси Ромелу Лукаку е по -добър от някогашния Дидие Дрогба, а продажбата на белгийския нападател на Манчестър Юнайтед е било  грешка.

"Когато Ромелу Лукаку за пръв път дойде в Челси от Андерлехт за 10 милиона паунда през 2011 г., се очакваше той в крайна сметка да бъде наследник на Дрогба, който е идолът от детството му.

Десетилетие по -късно Лукаку е готов да бъде най -добрият нападател, който липсва на Челси от напускането на Дрогба през 2012 г. Той всъщност има по -добър потенциал от Дрогба. Той има всичко, което Дрогба имаше и повече.

Дрогба вкарва всякакъв вид голове и Лукаку е същият. Той може да се състезава в бързи темпове с противници, може да спечели втория етаж на далечната греда, може да пробие защитниците на близкия стълб, може да създава ситуации за отбелязване с неговата физическа сила.

Той е централният нападател, срещу който централните защитници не обичат да играят. Обикновено, когато сте играч с такъв размер, вие сте статични и играете с гръб към вратата. Централните бекове го харесват. Но те не харесват, когато си по -силен и по -бърз от тях, а Лукаку ще бъде по -силен и по -бърз от повечето от тях.

Винаги съм вярвал, че Манчестър Юнайтед е направил грешката да го пусне и да задържи Антони Марсиал, а статистиката на представянето им потвърждава това. Лукаку вкара 64 гола в 95 мача в двата си сезона в Интер. Марсиал вкара 78 гола в 259 мача в за седем сезона с Юнайтед.

Купен за много пари, Лукаку бе лесна мишена в отбор, който нямаше ясен курс. Придобиванията им бяха успех и провал, а футболът им оставаше един и същ. Сигурно е искал да се измъкне от това, че не е чувствал любовта на "Олд Трафорд", пише Сунес в своята колона за The Times.

  Сподели
479