Дайк отговори на Клоп


Н. Гавазов

 Дайк отговори на Клоп

Мениджърът на Бърнли Шон Дайк отговори на критиките на колегата си от Ливърпул Юрген Клоп, който сравни стила на игра на отбора му с кеча.

След победата с 2: 0 над Бърнли миналата събота, Клоп посъветва феновете, които се радват на играта на колектива на Дайк, да "гледат кеч“.

Юрген бе възмутен, че Бърнли игра твърде грубо, а съдията - следвайки новите препоръки на съдийския корпус - остави играчите да се борят и избегна излишната намеса.

Дайк обаче счита твърденията на Клоп за неоснователни, тъй като футболистите му се придържа към установените правила.

"Разстроен съм, че сочи с пръст конкретни играчи. Това е абсолютно ненужно.

Имаме професионалисти, които са работили много, много усилено през цялата си кариера, за да достигнат това ниво. Мисля, че е грешно и неуместно, когато казвате, че не се борят по този начин.

Трябва да се грижим за играчите, но аз не се притеснявам от това - в момента нивото на загриженост за футболистите е невероятно и в някои отношения е правилно.

Просто се притеснявам, че някои хора поставят под въпрос, когато отбор прави всичко възможно в рамките на правилата, за да спечели мача. Така се държахме - не бе показан нито един картон.

Съвет да гледате кеч? Това е негова работа. Коментарите му са такива, каквито са. Това не е моя работа. Хората могат да използват всякакви думи, за да изразят мислите си", заяви Дайк.

  Сподели
312