Артета е на пет мача от уволнение


Н. Гавазов

Артета е на пет мача от уволнение

Мениджърът на Арсенал Микел Артета има пет мача, за да избегне уволнение от лондонския клуб.

Арсенал започна ужасно началото на новия сезон във Висшата лига, като загуби с 4: 0 от Брентфорд и Челси.

При това Арсенал е клубът, похарчил най-много средства за трансфери във Висшата лига, инвестирайки 140 милиона паунда за укрепване на състава.

"Артилеристите“ бяха освирквани както на полувремето, така и след последния съдийски сигнал в мача срещу Челси в неделя, а Артета, напускайки "Емирейтс" с личния си автомобил, се изправи срещу група разгневени фенове, които го призоваха да напусне клуба.

Според The ​​Telegraph, засега Микел запазва подкрепата на ръководството на Арсенал. Клубът разбира, че поради контузии и заболявания няколко основни играчи отсъстват, а новодошлите се нуждаят от време, за да се адаптират.

В същото време кредитът на доверие към Артета не е безкраен. Микел има време да подобри играта и резултатите до втората международна пауза за сезона.

Арсенал ще има тежко пътуване до Манчестър Сити този уикенд. Това ще бъде последвано от първата международна пауза, след която "артилеристите"  ще играят срещу Норич, Бърнли, Тотнъм и Брайтън.

Така до октомври, когато Висшата лига отново прекъсне, ще стане ясно дали 39-годишният испанец ще продължи да тренира Арсенал.

Един от кандидатите за мястото на Артета вече е бившият кормчия на Челси Антонио Конте, който не успя да постигне споразумение с Тотнъм по -рано това лято.

  Сподели
701