Артета: Видях много положителни неща


Н. Гавазов

Артета: Видях много положителни неща

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е видял "много положителни неща" в загубата срещу Челси.

След като допуснаха голове от Ромелу Лукаку и Рийс Джеймс през първото полувреме, Арсенал не успя да отговори с нищо на победителите в Шампионска лига и в крайна сметка претърпя второ поражение през новия сезон - 0:2.

Артета счита резултата за справедлив, но в същото време не пада духом и призовава да не забравя какви кадрови проблеми има отборът му поради травми и заболявания.

"Челси бе по-добрият отбор. Когато играят най-добрия си футбол, както правят днес, разбираш защо са европейски шампиони. Имат играчи от световна класа и е трудно да съответстваш на тяхното ниво.

Винаги има неща, които могат да се направят по -добре. През първото полувреме ни отне много време, за да оправим играта по фланговете. Допуснахме два гола, но начинът, по който отборът реагира и как трибуните ни подкрепиха, ни даде надежда.

Видях много положителни неща за отбора и трибуните. Трибуните ни подкрепиха от самото начало. Видях и добра реакция.

Това е труден момент. Справяме се с трудни и безпрецедентни обстоятелства. Самосъжалението няма да помогне на каузата. Трябва да печелим мачове, да останем единни и да покажем духа си.

Ще започнем от утре. Нуждаем се от победа в средата на седмицата (Купата на лигата), която ще ни помогне срещу Манчестър Сити следващия уикенд", заяви Артета.

  Сподели
427