Сити подсилва отбраната си със защитник на Барселона


Н. Гавазов

Сити подсилва отбраната си със защитник на Барселона

Манчестър Сити е насочил своето внимание към защитника на Барселона Даниел Алвеш, както и бранителя на Аякс Грегъри ван дер Вайл, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според информацията, ръководството на „гражданите" следи отдавна двамата играчи и ще продължава да го прави с оглед на евентуалното им привличане през лятото.

Първи избор на мениджъра Роберто Манчини е Алвеш, с което италианският специалист ще се опита да осигури повече динамизъм да десния фланг на отбраната си. В момента защитника на Барселона е в преговори за удължаване на настоящия си договор, който изтича през 2012 година, но все още не е постигнато споразумение, след като на четири пъти срещите между неговия агент и ръководството на каталунците бяха прекратявани.

От Сити се надяват, ако преговорите окончателно се прекратят, срещу сумата от 20 милиона паунда да успеят да привлекат защитника. Ако все пак Алвеш остане на „Ноу Камп, то тогава Роберто Манчини ще насочи своето внимание към бранителя на Аякс Грегъри ван дер Вайл, чиято фиксирана цена е 17 милиона паунда.

Целта на всички действия е реорганизация на защитата на Сити през лятото, с нов атакуващ бек и позициониране на Боатенг в центъра на отбраната.

 

  Сподели
115