Тухел се надява, че Канте и Лукаку ще играят срещу Арсенал


Н. Гавазов

Тухел се надява, че Канте и Лукаку ще играят срещу Арсенал

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че полузащитникът Нголо Канте и нападателят Ромелу Лукаку ще бъдат готови да играят срещу Арсенал в неделя.

Канте пропусна победата с 3: 0 над Кристъл Палас в събота, след като записа 65 минути срещу Виляреал в Суперкупата на Европа три дни по-рано.

Оказва се, че 30-годишният французин има проблеми с глезена, но Тухел разчита на завръщането му в дербито на "Емирейтс".

"В петък Нголо почувства дискомфорт в глезена си. Първият път, когато имаше това чувство, се случи при загрявката преди мача за Суперкупата срещу Виляреал. Той игра въпреки малката болка, а в петък дискомфортът се върна.

Решихме да го оставим встрани и да не го рискуваме в началото на сезона. Мисля, че Нголо ще се върне в средата на седмицата и ще бъде готов за Арсенал", заяви Тухел.

Освен това, Тухле възнамерява да организира и дебюта на Лукаку, когото купи от Интер за 97.5 милиона паунда и сега е под карантина.

"Във вторник той ще се включи в тренировките в общата група, тъй като в понеделник имаме почивен ден. Ще го подготвим за Арсенал. Надявам се да може да се появи на терена", добави германският специалист.

  Сподели
351