Тотнъм стартира Висшата лига с победа над Манчестър Сити (видео)


FUTBOL-TV

Тотнъм стартира Висшата лига с победа над Манчестър Сити (видео)

Тотнъм победи Манчестър Сити с 1:0 в среща от първия кръг на Висшата лига.

В началото на първото полувреме доминираха играчите на Сити, а през второто полувреме атаките бяха и към двете врати, а по-опасните бяха тези на Тотнъм.

В началните минути имаше няколко интересни положения. След центриране на Менди топката бе засечена с глава от Фернандиньо, който изпревари вратаря. Бразилецът обаче нямаше късмет и кълбото мина покрай вратата. Малко по-късно нова добра атака на Сити би завършена от Кансело, но и ударът на бранителя не намери целта.

В 34-та минута Риад Марез имаше възможност да отбележи, но се подхлъзна и ударът му бе неточен.

През второто полувреме Сити продължи да контролира по-трайно топката, но това не водеше до толкова опасности. Тотнъм увеличи агресията в средата на терена и започна да печели по-често топката, след което да я пренася бързо в атака. Именно при такава ситуация в 55-ата минута Сон откри. Той получи пас на дясното крило, влезе навътре и с плътен шут изненада Едерсон - 1:0.

“Шпорите” можеха да решат всичко в 80-ата минута, когато хубав удар на Сон прати топката покрай лявата греда на Едерсон. До края Лорис трябваше да се справя с удар на Де Бройне. След това вратарят отрази и изстрел от малък ъгъл на Феран Торес. Така победата отиде на сметката на Тотнъм.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
520