Повече от успешен старт за Ман Юнайтед в Премиър лийг (видео)


FUTBOL-TV

Повече от успешен старт за Ман Юнайтед в Премиър лийг (видео)

Манчестър Юнайтед направи отличен старт на сезона в Премиър лийг. В първия си официален мач, "червените дяволи" разбиха с 5:1 Лийдс пред изпълнените до краен предел трибуни на "Олд Трафорд". Така Манчестър Юнайтед даде сериозна заявка за новия сезон, че отборът ще се бори за титлата.

В герой за тима се превърна Бруно Фернандеш, който отбеляза първия си хеттрик за отбора, а Пол Погба направи цели четири асистенции. Двубоят ще се запомни и с дебюта на новото попълнение Джейдън Санчо, който се появи в игра в 75-ата минута. Минути преди началото на двубоя пък на "Олд Трафорд" бе представен официално и защитникът Рафаел Варан, който идва от Реал Мадрид.

След половин час игра Бруно попадна в прегръдките на своите съотборници, след като откри резултата след красива комбинация от страна на „червените дяволи“. Мелие изрита неточно топката напред, което позволи на Сокт МакТоминей намери Погба в половината на Лийдс, а французинът изведе с едно докосване Фернандеш отляво в наказателното поле. Португалецът шутира, Мелие се опита да избие, топката ришокира в крака му и попадна в мрежата за 1:0.

През втората част бе далеч по-интересно. Още в 48-ата минута Люк Ейлинд отправи изключителен изстрел от около 25 метра, след който прати топката в горния ляв ъгъл – 1:1. Това обаче само ядоса играчите на Юнайтед.

Три минути след изравнителния гол Шау комбинира с Погба, а французинът даде изключителен пас за Грийнууд отляво в половината на Лийдс. Младият нападател надбяга като на шега Струйк, влезе в наказателното поле и с хубав удар намери далечния ъгъл на Мелие – 2:1.

Само две минути по-късно, Погба прати фантастична извеждаща топка и намери Бруно Фернандеш, който реагира бързо, за да стигне пред вратата, и стреля отблизо по трева покрай стража за 3:1.

В 60-ата минута Фернандеш оформи своя хеттрик след подаване на Линдельоф. В 68-ата Пол Погба намери непокрития Фред в наказателното поле, който насочи топката ниско в средата на мрежата за крайното 5:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
522