Карагър предупреди Ливърпул относно Ван Дайк


Н. Гавазов

Карагър предупреди Ливърпул относно Ван Дайк

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър предупреди, че защитникът Върджил Ван Дайк може да има нужда от време, за да се върне във форма.

В четвъртък Ван Дейк участва в приятелски мач срещу Херта, играйки за първи път от контузията на коляното си през октомври.

Карагър обаче вярва, че феновете трябва да сдържат очакванията си за 30-годишния нидерландец, който все още трябва да влезе във форма.

"Мисля, че трябва да внимаваме и Юрген Клоп определено ще бъде там. Върджил Ван Дайк ще се върне в състава на Ливърпул, а Ливърпул автоматично ще спечели лигата този сезон? Не мисля, че трябва да очакваме това.

Той претърпя много сериозна контузия и трябва да се увери, че не бърза да се върне. Ако се върне в най-добрата си форма, той отново ще бъде най-добрият централен защитник в света. Ливърпул иска това за следващите пет до шест години, а не пет - шест седмици.

Ако той не вземе участие в първия мач от сезона, това няма да е краят на света. Трябва да са сигурни, че Върджил Ван Дайк е на 100 процента добре, за да проведе на топ ниво следващите пет до шест години в Ливърпул.

Може да отнеме известно време, преди Върджил отново да е на 100 % добре. Но,  ако започне да играе от първия мач за сезона, всички ще бъдат доволни", заяви Карагър.

  Сподели
421