Ливърпул планира да подпише с още шестима


Н. Гавазов

Ливърпул планира да подпише с още шестима

Ливърпул планира да разшири сътрудничеството си с още шестима играчи в обозримо бъдеще, след като по-рано подписа нов договор с Трент Александър-Арнолд.

В петък 22-годишният Александър-Арнолд сключи нова сделка, която според  The Athletic поставя играча на равна нога с Върджил Ван Дайк, Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино по отношение на заплатите.

В следващите дни и седмици спортният директор на Ливърпул Майкъл Едуардс също планира да седне на масата за преговори с Алисон и Анди Робъртсън, чиито договори са в сила до юни 2024 г., както и с Фабиньо, Ван Дайк, Салах и Мане, от чийто споразуменията остават още две години.

Що се отнася до полузащитника Джордан Хендерсън, преговорите с него са в задънена улица и скоро клубът може да се наложи да търси купувач за своя капитан.

Освен Хендерсън, бъдещето на Фирмино също е под въпрос. Ливърпул няма планове да започва преговори за нова сделка с бразилския нападател, който навършва 30 години през есента и за чието място в стартовия състав сериозно претендира Диого Жота.

  Сподели
491