Директор: Локонга ще стане топ играч


Н. Гавазов

Директор: Локонга ще стане топ играч

Спортният директор на Андерлехт Петер Вербеке смята, че Арсенал е направил добър избор, купувайки халфа Алберт Самби Локонга.

"Разбира се, Самби е много добър играч. Той е един от най-добрите продукти на нашата академия. Той може да играе като опорен халф, може да играе между двете наказателни полета и значително се подобри, особено през последните два сезона в клуба.

Той се справя добре с топката, техниката му позволява да бъде много добър в тесни пространства. Той има добър кратък пас, добър дълъг пас. Той е продукт на по-късно съзряване, така че едва през последния сезон той започна да се възползва от плодовете на физическото си развитие.

Сега той има качествата да се справи с повече битки, да спечели повече дуели и мисля, че това ще му помогне да израства като опорен халф в Арсенал през следващите години.

Разбира се, той все още трябва да работи върху някои неща. Той трябва да подобри статистиката си в играта между двете полета, малко по-твърдо да влиза в единоборства като опорен полузащитник, но той обърна внимание на тези неща през последния сезон и аз очаквам да прибави през новата кампания.

Мисля, че Арсенал взе добро решение да го привлече и мисля, че ще стане играч от най-висок клас в Арсенал“, заяви Вербеке.

  Сподели
403