Улие: Не мога да гарантирам мястото на Петров във всички мачове


Н. Гавазов

Улие: Не мога да гарантирам мястото на Петров във всички мачове

Мениджърът на Астън Вила Жерар Улие заяви, че капитана на отбора Стилиян Петров е длъжен по-бързо да свикне с мисълта, че мястото му в стартовия състав не е гарантирано. Както впрочем и на всички останали играчи на бирмингамския клуб. Както е известно, 31-годишният български полузащитник практически неизменно намираше титулярно място в състава на Мартин О'Нийл, който дори го награди с договор до лятото на 2013 година, по чиито условия Петров получава по 54 000 паунда месечно.

С идването на Майкъл Брадли и Жан Макун ситуацията обаче се измени и в последния мач срещу Блекпул Петров, който в пълно здраве се завърна преди това от националния отбор на България, дори не се оказа в заявката за срещата.

Според думите на френския специалист, към това нещо Петров трябва да свикне.

„Петров продължава да влиза в моите планове, но ако той каже, че иска да играе във всички мачове, аз ще му отговоря с „Не". Той е капитан на отбора и е длъжен да бъде за пример. Аз съм много доволен от неговото отношение към работата и той повлия много на нашата философия. Сигурен съм, че той може да даде още много. Но аз мога да разчитам само на 11 играчи и победа е за целия отбор, а не само тези 11 играча. И играчите и запалянковците трябва да разберат, че на първо място е тима. Когато няма конкуренция отборът губи себе си и ако ти не можеш да я приемеш, в твоята работа няма нищо. Професионалният футболист получава много пари, за това защото се конкурира и със своите съотборници", заяви Улие.

 

  Сподели
226