Драматичен успех за Евертън над Челси (видео)


В. Мухарски

Драматичен успех за Евертън над Челси (видео)

Двубоят от 4-ти кръг на "ФА къп", който бе преигран, Евертън победи Челси с 5:4 след изпълнения на дузпи на "Стамфорд Бридж". Двата отбора не успяха да си отбележат гол през редовните 90 минути и оставиха това за продълженията.

След 20 минути игра Ягиелка за малко не си отбеляза автогол, след като засече топката с глава и я прати в гредата. При тази ситуация Джон Тери бе най-съобразителен, но при добавката нямаше късмет. Няколко минути по-късно Колман обстрелва врата на домакините, ударът му бе избит. В ответната атака Челси бяха много близо до попадение, но Лампард и Дрогба не успяха да нанесат решаващия удар.

До края първата част Челси  бе по-напористият тим на терена, като изгодни ситуации се откриха пред Калу, Малуда и Дрогба, но и тримата пропуснаха. Минута преди края на първите 45 минути, страхотно взаимодействие между Калу и Рамирес, доведе до спорна ситуация. Последният бе изведен в наказателното поле на гостите, Хауърд излезе да предотврати ситуацията и събори французина. Главният съдия се поколеба, но в крайна сметка решението му бе жълт картон за симулация, за полузащитника на лондончани.

През втората част Дрогба бе близо до откриване на резултата, но изстрела му бе блокиран от противников играч. Няколко минути по-късно Рамирес подаде на Лампард, полузащитникът успя да докосне топката и да я прати към врата на Евертън, но Хауърд с блестяща намеса предотврати гола. Пред гостите се откри също добро положение, при което Шеймъс Колман засече с глава центриране на Билялетдинов, но топката попадна в ръцете на Чех. Лампард на няколко пъти можеше да отркие резултата, като отправи техничен шут, но без успех. Няколко минути по-късно той опита и прехвърлящ удар, който също не попадна в рамките на вратата на "карамелите".

В 89-ата минута Летън Бейнс стреля, Петър Чех изби, но топката попадна в краката на Фелайни, който вкара във вратата на Челси. Съдията обаче бе вдигнал флага за засада. Така се стигна до продължения. В първото, близо до гола бе Иванович, след като засече с глава центриране от корнер, но не сполучи.

В 14-ата минута от първото продължение падна и попадението за Челси, негов автор бе Франк Лампард, след хубав шут по земя, който не остави никакъв шанс на Тим Хауърд. Лондончани изпуснаха от няколко изгодни положения, за което могат да съжаляват. Минута преди края, Лейтън Бейнс изравни резултата след прекрасно изпълнен пряк свободен удар. По този начин двата тима стигнаха до изпълнениея на дузпи.

Първата бе за Челси и Франк Лампард я превърна в гол. Петър Чех отрази удара на Лейтън Бейнс. По-стабилна преднина за "сините" от Лондон даде Дрогба. Фил Ягиелка направи резултата - 2:1. Анелка стреля хазартно с малка засилка и Хауърд логично спаси. Артета с много силен шут изравни. Есиен си вкара дузпата, а примерът му последва Хейтинга. За нещастие на своят отбор, Ашли Коул стреля извън вратата. Капитанът на Евертън Фил Невил вкара и донесе победата, като класира своя тим напред в турнира "ФА Къп".

Видео: Тук

  Сподели
150