Ман Сити няма да продава Гюндоган


Н. Гавазов

Ман Сити няма да продава Гюндоган

Манчестър Сити реагира на съобщенията в медиите за интереса на европейските топ клубове към халфа на "гражданите" Илкай Гюндоган.

Според Sky Sports Ман Сити не планира да продава 30-годишния германец през следващия трансферен прозорец и е доволен от ситуацията си с договора, въпреки съобщенията за отлагане на преговорите за нов договор.

Според източника шефовете на "гражданите" са заявили, че сега не са планирани разговори с Гюндоган за удължаване на договора. Сити планира да започне преговори към  зимата.

През сезон 2020/2021 Илкай Гюндоган участва в 28 мача от Висшата лига, в които вкара 13 гола и стана автор на две асистенции. Именно 30-годишният полузащитник стана най-добрият голмайстор на "гражданите“ през изминалия сезон, изпреварвайки Рахим Стерлинг с 4 гола.

Гюндоган се присъедини към Ман Сити през лятото на 2016 г., след като се премести от Борусия Дортмунд за € 27 млн. Договорът му с "гражданите" е валиден до 30 юни 2023 г. Transfermarkt изчислява стойността на полузащитника на 40 милиона евро.

  Сподели
225