Евертън разглежда вариант с Бенитес


Н. Гавазов

Евертън разглежда вариант с Бенитес

Ръководството на Евертън обмисля възможността да назначи 61-годишния испански специалист Рафаел Бенитес на овакантения пост мениджър на отбора, според авторитетното британско издание The Telegraph.

Първоначално Евертън имаше двама основни кандидати - бившият наставник на Улвърхемптън Нуно Ешпирито Санто и Дейвид Мойс, който води  Уест Хем Юнайтед. Първият кръг от преговорите с представителите на португалеца не доведе до убедителни резултати, а събирането с Дейвид Мойс е трудно поради настоящия договор на специалиста.

Това означава, че някои от имената, които преди бяха считани за малко вероятни, сега станаха по-интересни, като това на Рафаел Бенитес, което е най-интригуващото от всички, обсъждани на ниво управителен съвет.

Според източника, ако не бе връзката с Ливърпул, в която Бенитес работи дълго време, кандидатурата му би била очевидна, предвид мащаба на автобиографията му, която включва трофеи в европейския футбол.

По-рано се съобщаваше, че в списъка с кандидати за мениджър на Евертън са още Пауло Фонсека, Ерик тен Хаг, Роберто Мартинес и Стивън Джерард.

  Сподели
331