Себайос: Артета ще стане един от най-добрите треньори в света


Н. Гавазов

Себайос: Артета ще стане един от най-добрите треньори в света

Полузащитникът Дани Себайос, който напуска Арсенал,  изрази увереност, че мениджърът  на "артилеристите" Микел Артета ще се превърне в един от най-добрите треньори в света.

След като прекара два сезона под наем в Арсенал, Себайос се завръща в Мадрид и се готви да преговаря с новия кормчия на Реал Мадрид Карло Анчелоти.

И въпреки че Артета не успя да разкрие таланта на своя сънародник, Себайос бе впечатлен от стила на работата на Микел.

"Артета е треньор, който прекара няколко години с Гуардиола. След няколко години той ще бъде считан за един от най-добрите в света, но що се отнася до мен, аз  бих искал да се върна в Ла Лига.

Чувствам, че тази година ме втвърди като играч и сега е моментът да се установя в клуб, в който имам дългосрочен договор и където мога да покажа играта си.

Анчелоти едва пристигна в Мадрид и трябва да говорим. Никога не съм го срещал, но играчите говориха добре за него. Сигурен съм, че с Реал Мадрид всичко ще се оправи.

Ясно е, че преди всичко трябва да говоря с треньора, за да разбера какво иска от мен, а също и да му кажа какво искам. Това е важно.

Липсва ми Европейското първенство, а скоро ще има Световно първенство. Двамата трябва да поговорим и да изясним някои неща", заяви Себайос.

  Сподели
309