Магуайър предизвика Юнайтед да се подобри


И. Ангелов

Магуайър предизвика Юнайтед да се подобри

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър изрази разочарованието си да завърши сезон 2020-21 без трофеи. Той се зарече тимът да поправи нещата в следващия сезон след като вече 4 години тимът няма трофей след спечелването на Лига Европа от Жозе Моуриньо през 2017 г. Оле Гунар Солскяер доведе своите до финал в състезанието тази година, но той бе загубен, като тимът остана втори и във Висшата лига.

"Напрежението е там всеки мач когато играеш за Юнайтед. Очаква се да печелиш и затова загубата на финала в Лига Европа постави още повече напрежение над нас. Дори ако бяхме спечелили феновете, и с право, щяха да искат да продължим и да спечелим нов трофей в следващия сезон така или иначе.

"Трябва да поправим нещата догодина. Трябва да подобрим всичко, което правим, на терена и извън него. И аз, и отборът започнахме лошо сезона. Не натрупахме добра форма преди старта и започнахме бавно, след което се подобрихме. 

"До скоро когато получих контузията си аз вече играех най-добрия футбол в кариерата си. Бях щастлив с играта си в последните няколко месеца. Играех с много увереност и вяра в себе си. Нивата ми на издръжливост преди контузията бяха много добри. Играех всяка седмица и се чувствах добре в защитата и когато владея топката. Сега трябва да работя отново да съм здрав и да продължа от където спрях.

"Винаги съм мечтал да играя в европейски финал. Да пропусна финала с травмата си и след това да не получим резултата, който искахме - това направи всичко по-лошо. Това бе огромно разочарование, не само за мен, а и за другите момчета, екипа, клуба и феновете."

  Сподели
275