Тухел мисли за доминираща ера на Челси


Н. Гавазов

Тухел мисли за доминираща ера на Челси

Мениджърът  на Челси Томас Тухел е убеден, че отборът му може да се превърне в доминираща сила на европейската и родната арена.

След като пое Челси от деветото място във Висшата лига през януари, Тухел успя да завърши в топ 4 и спечели Шампионска лига.

Сега Тухел иска да надгради този успех и да се състезава за титлата във Висшата лига. Томас усеща, че това може да е началото на ера на доминиране на "сините".

"Мисля, че е възможно. Възможно е, защото имаме много, много солидна основа. Вярваме в това.

Имаме много сплотен тим, имаме вяра в себе си и страхотно отношение към работата, но все още имаме млад и неопитен колектив. Сега нашето предизвикателство е в това да не допуснем този огромен успех да се окаже твърде труден за нас. Тези играчи постигнаха такъв огромен успех много рано в своите кариери и за тях е нужно те да останат гладни. Това е нашето предизвикателство.

Наистина харесах отговора на Том Брейди на въпроса коя победа му бе любима. Той каза: "Следващата". Това е точно нашият случай - от първия ден трябва да се включим в битката във Висшата лига.

На нас ще се гледа по различен начин, защото сме победители в Шампионска лига и следователно трябва да направим крачка напред. Ако наистина искаме да създадем нещо, тогава аз съм в бизнеса. Ще направя всичко възможно. Щастлив съм да говорим за това и да го обсъждаме. Ако нашите убеждения съвпадат, това е добра отправна точка", заяви Тухел.

  Сподели
440