Тухел: Осигурих си нов контракт с тази победа


Н. Гавазов

Тухел: Осигурих си нов контракт с тази победа

Мениджърът на Челси Томас Тухел говори за първата си среща със собственика на клуба Роман Абрамович и изрази увереност, че сега има нов договор в джоба си.

След като пое Челси от деветото място във Висшата лига през януари, Тухел, 124 дни по-късно, отпразнува със "сините" победа във финала на Шампионска лига срещу Манчестър Сити.

Сред зрителите на "Драгау" присъстваше и Абрамович, който след последния съдийски сигнал  слезе на терена и поздрави Тухел. Томас е сигурен, че сега Роман няма да се измъкне от подновяването на договора си.

"Не съм на 100 процента сигурен, но с тази победа може би вече съм си осигурил нов договор. Босът ми спомена нещо за това. Не знам, нека първо проверим. Току-що говорих с него на терена и това е най-добрият момент за първата среща!

... Или по-лошо, защото може само да се влоши! Ще говорим утре, ще говорим по-късно, но с нетърпение очаквам.

Мога да го уверя, че ще остана гладен за успех, че ще искам следващия трофей и че се чувствам абсолютно щастлив като част от този наистина амбициозен клуб и наистина силен отбор, който споделя моите вярвания и напълно отговаря на моята страст към футбола. Жадувам за постигане на повече победи и да раста като треньор. Моето желание е да натисна отбора до краен предел от първия ден на следващия сезон.

Трябва да свършим работа и да намалим разликата. Това е моята цел. Ние сме в постоянен контакт със собственика, макар и не лично. Той знае директно от мен какво се случва, но бе приятно да се видим", заяви  Тухел.

  Сподели
490