Фред: Мислех, че Украйна е расистка страна, а проблемите са в Англия


Н. Гавазов

Фред: Мислех, че Украйна е расистка страна, а проблемите са в Англия

Бившият полузащитник на Шахтьор Донецк Фред, който в момента играе за Манчестър Юнайтед, говори за расизма, с който се е сблъсквал през цялата си футболна кариера. По-конкретно бразилецът спомена расисткия скандал, който възникна около него през 2019 г. в мача срещу Манчестър Сити.

"Беше много лоша ситуация. Мислех, че Украйна е по-расистка страна, но там нямах проблеми. И тогава дойдох тук в Англия и те започнаха. Мисля, че този момент не промени нищо, защото, за съжаление, в нашето общество все още има расизъм. Да, това е лошо, но трябва да знаем как да се противопоставим. Този тип прояви расизъм към мен и не можах да го ударя. Трябва да можете да се справите с емоциите.

Днес това се повтаря, това се случва все по-често, защото социалните мрежи са влезли в живота ни, всеки може да си създаде акаунт и да обиди другите. Властите трябва да предприемат по-решителни действия срещу расистите. Не само расизмът, но и останалата част от дискриминацията, хомофобията ... Това е глупаво. Властите трябва да се позиционират по-решително по този въпрос", заяви Фред.

  Сподели
213