Рюдигер: Защо спряха Суперлигата за 48 часа, а расизма - не?


Н. Гавазов

Рюдигер: Защо спряха Суперлигата за 48 часа, а расизма - не?

Защитникът на Челси Антонио Рюдигер говори категорично за расизма.

"Наричали са ме "негър", крещели са: "Отивай да ядеш банани". Всеки път, когато докосна топката, те издаваха маймунски звуци. Това не бяха само няколко души. Това бе направено от значителна част от феновете на Лацио по време на римското дерби през 2017 г. Това не е първият расистки случай, който съм срещал, но бе най-лошият от всички. Истинска омраза към мен. Но не реагирах по никакъв начин. Не напуснах терена, за да не им дам такава власт.

Когато се случи нещо подобно, как реагира футболният свят? Хората казват: "О, това е толкова ужасно". Клубове и играчи публикуват малко съобщение в Instagram: "Край на расизма !!!".  Всички се държат сякаш са "само няколко идиота“. Тече разследване, но всъщност нищо не се случва. От време на време провеждаме масивни кампании в социалните медии и всички се чувстват добре и след това се връщаме към нормалното. Всъщност нищо не се променя.

Кажете ми защо пресата, феновете и играчите се събраха, за да спрат Суперлигата за 48 часа, но когато има очевидни расистки обиди на футболния стадион или в мрежата, винаги  е "трудно“? Може би защото това не са само няколко идиота на трибуните. Може би защото е много по-дълбоко", заяви Рюдигер.

  Сподели
202