Артета е доволен, че Арсенал има шансове за Европа


Н. Гавазов

Артета е доволен, че Арсенал има шансове за Европа

Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали отбора си, който се отправя към последния кръг на Висшата лига с шанс да стигне до Европа.

След като грабна победа с 3:1  срещу Кристъл Палас в сряда вечерта, Арсенал остана на девета позиция във Висшата лига и загуби шансовете си за класиране в Лига Европа поради резултатите в други мачове.

Въпреки това, "артилеристите" все още имат шанс да се класират за Лигата на Конференциите и наличието на такава възможност преди мача в неделя срещу Брайтън стопля душата на Артете.

"Това бе определящ момент, защото искахме да стигнем до последния кръг, запазвайки шансовете си да се класираме за Европа. Знаехме, че ще бъдем щастливи само при победа. Нашата задача изглеждаше трудна предвид начина на развитие на играта. Времето изтичаше, но в крайна сметка успяхме да спечелим.

Видяхте ме на страничната линия. Толкова се радвам. Когато успеете да грабнете победа в мач в последния момент, винаги е много приятно, защото показва колко много е искал отборът и колко са вярвали играчите до последния съдийски сигнал.

Трябва да се справим със ситуацията в неделя. Ако някой ни бе казал през ноември или декември, че имаме шанс да стигнем до Европа през останалата част от турнира, той щеше да бъде наречен луд, но ние го направихме.

Мисля, че заслужаваме да бъдем на тази позиция, като се имат предвид нашите резултати и точките, които сме спечелили през последните месеци. Сега е моментът да завършим започнатото, но, за съжаление, не всичко е в нашите ръце", заяви Артета.

  Сподели
244