Гуардиола ще бъде "хладен" при избора на състав за финала


Н. Гавазов

Гуардиола ще бъде

Кормчията на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че ще бъде "хладен" при избора на състав за финала в Шампионска лига.

Финалът в Порто срещу Челси на 29 май ще бъде последният за Агуеро като играч на Сити. Гуардиола обаче не може да си позволи да бъде сантиментален, защото се нуждае от резултат.

"В момента той е контузен. Ако се възстанови до финала, ще бъда хладен. Именно така бих се изразил.

Трябва да взема решение, което ще ни даде най-добри шансове за победа. Ако Серхио е в строя и мисля, че може да ни помогне, тогава той ще играе.

Ако той може да ни помогне да вкараме, тогава той ще играе, но това е финалът в Шампионска лига и трябва да помисля как можем да спечелим.

Винаги е трудно да избера състава за финала, въпреки че в Барселона имах ясна представа за стартовите 11.

Тук извършвам много ротации и всеки може да играе. Все още нямам ясна представа как и с какъв състав ще играем. Трябва да помисля през следващите 10 дни и след това ще взема решение.

Следователно отношенията между играчите и мениджъра трябва да бъдат дистанцирани. Не можете да бъдете близки, защото кариерата зависи от вашите решения и понякога трябва да действам несправедливо.

На тях им провървя, че техният треньор извършва много ротации. През последните месеци сменях шест до седем играчи на всеки мач. Бих казал, че съм бил щедър с тях.

Те искат да играят във всеки мач, особено във важните мачове. Може да бъде трудно, но какво можете да направите", заяви Гуардиола.

  Сподели
132