Алърдайс: Загубихме заради VAR


Н. Гавазов

Алърдайс: Загубихме заради VAR

Кормчията на Уест Бром Сам Алърдайс вярва, че отборът му е загубил от Ливърпул заради лошото представяне на съдията Майк Дийн и системата VAR.

Напомняме, че "дроздовете" претърпяха поражение с 2:1, допускайки гол в добавеното време на срещата. За Сам обаче главното в мача се е случило по-рано.

Алърдайс е недоволен от отменения гол на Кайл Бартли при 1: 1, а също така вярва, че Дийн е допуснал грешка, като е отсъдил свободен удар за Ливърпул малко преди попадението на Мохамед Салах.

"Трудно е да се примирим с такъв резултат след това, което направихме. Не искахме да изпуснем резултата, но не Ливърпул ни го отне, а решенията на съдията. За съжаление два пъти решенията на съдията бяха против нас.

В случая с първия гол съдията трябваше да посочи свободен удар. Това е явен гаф, ако се придържате към правилата. След това вкарахме гол, който бе отменен от VAR. Глупост е да се твърди, че нашият играч е попречил на вратаря. Той се намираше на два и половина метра от него. Това  просто е нелепо решение.

Още преди мача казах, че имаме нужда от малко късмет, трябва да играем страхотен футбол. Но реферът и VAR два пъти излязоха срещу нас и това е основната причина, поради която загубихме мача", заяви Алърдайс.

  Сподели
161