Солскяер е готов за трудно решение относно вратарите в ЛЕ


Н. Гавазов

Солскяер е готов за трудно решение относно вратарите в ЛЕ

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че е готов за "тежко решение" относно избора на вратар за финала на Лига Европа.

През втората половина на този сезон Солскяер най-накрая успя да направи Дийн Хендерсън титулярен страж на Юнайтед. Сега Де Хеа е принуден да се задоволи с участие в по-малките турнири, включително в Лига Европа.

Според слуховете Де Хеа може да напусне Юнайтед през следващото лято, като в този случай има смисъл Солскяер да обмисли използването  на Хендерсън срещу Виляреал на 26 май. Оле Гунар не се страхува от този избор.

"Винаги е трудно. Човешката природа е, че искате да дадете на всички опит да играят на финала, но можете да изберете само 11 играчи. Трябва да вземете редица тежки решения и да се придържате към тях.

Имаме още два мача от първенството с тези 11 играчи.

Спомням си как един ден Сър Алекс дойде в хотелската ми стая, за да обясни защо не бих играл на полуфиналите. Но все пак се чувствах замесен и моите играчи също трябва да чувстват това - те трябва да знаят, че всички те са участвали този сезон. Не бихме могли да постигнем тези резултати този сезон без приноса на всеки от нашия отбор.

Изборът на вратаря за финала е различна история. И двамата изиграха около 30 мача, така че, разбира се, ще бъде трудно. Но редица други решения също ще бъдат трудни", заяви Солскяер.

  Сподели
200