Ситуацията с Погба предизвиква разкол в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Ситуацията с Погба предизвиква разкол в Ман Юнайтед

Ситуацията с бъдещето на полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба предизвиква разкол  на "Олд Трафорд".

Сега от настоящия договор Погба остава само на една година. Очевидно Юнайтед е принуден да вземе едно или друго  решение - ако Пол не сключи нова сделка, клубът ще се опита да продаде играча.

Мениджърът  на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер зае ясна позиция по Погба и иска да задържи френския халф в отбора си, но не всички в клуба споделят мнението му.

Според Daily Mirror, Юнайтед вече е започнал преговори с агент Мино Райола за нов договор за Погба, но Пол и неговият представител настояват за заплати над 400 хиляди лири на седмица.

На "Олд Трафорд“ исканията на Погба се считат за неадекватни в условията на пандемията от коронавируса. Шефовете на Юнайтед вече са уведомили Солскяер, че няма да следват намеренията на Райола.

Проблемът е, че намирането на купувач за 28-годишната Погба, който сега се оценява на 55 милиона британски лири, ще бъде изключително трудно. Реал Мадрид и Барселона изпитват огромни финансови затруднения, особено след провала на проекта за Суперлигата, а бившият клуб на Пол Ювентус дори може да не попадне в Шампионска лига.

Само ПСЖ може реално да си позволи Погба, който през 2016 г. бе закупен от "червените дяволи" за 89 милиона паунда.

  Сподели
158