Аспиликуета: Победите са заложени е ДНК-то на Челси


Н. Гавазов

Аспиликуета: Победите са заложени е ДНК-то на Челси

Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета заяви, че печеленето на трофеи е част от ДНК на клуба му.

"Победата е в ДНК-то на Челси и откакто дойдох тук през 2012 г., почувствах необходимостта да печеля трофеи. За това е всичко. Винаги съм го чувствал, дори когато имаме лош сезон или сменим мениджъра си.

Когато дойдох тук, се озовах в съблекалнята на отбор, който току що бе станал европейски шампион. Тази победа означаваше много за Челси и за собственика на клуба, копнееха за това. Оказах се редом до страхотен личности като Франк Лампард, Джон Тери, Ашли Коул, Петр Чех, Иванович.

Учех се от тях всеки ден на тренировките. Учех се как те постигат успех. Попиташ се: "Как го правят? Защо спечелиха толкова много трофеи?".

Когато ги видите на терена, виждате ги на тренировки, разбирате защо са толкова успешни. Всеки ден дават всичко от себе си.

Важно е новите играчи, които идват тук, да го усетят веднага, защото нямате време да се люшкате тук и всички искаме да постигнем успех възможно най-скоро. Не знаем колко възможности за трофей ще имаме.

Нашата академия разбира какво означават печелившите трофеи за Челси. Комбинацията от всичко това е много важна за победния дух", заяви Аспиликуета.

  Сподели
234