Гуардиола: Трябва да подобрим играта си в защита


Н. Гавазов

Гуардиола: Трябва да подобрим играта си в защита

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира победата на "гражданите" в мача от 36-ия кръг на Висшата лига срещу Нюкасъл Юнайтед (4: 3).

"Феран Торес вкара невероятен брой голове през първия си сезон във Висшата лига. Той е много млад, но вече има убийствен инстинкт, когато играе в чуждото наказателно поле. Феран е играч, отгледан като крило, но може би трябва да го разглеждаме като нападател. Той е добър играч.

Днес играхме с отбор, който имаше 10 играчи в собственото си наказателно поле. Нюкасъл стоя много дълбоко в защита. Но играчите им са толкова бързи - бягат страхотно в контраатака. "Свраките" са труден, невероятно труден противник. Въпреки това атакувахме добре в позиционна игра, но допуснахме три гола. Трябва да подобрим защитната си игра.

Невероятно сме щастливи, че Скот Карсън дебютира за нас във Висшата лига. Той е много важен играч за нас, истински лидер. Днес беше изключителен ден, в който да го оставя да играе.

За четири години постигнахме много. Когато хората казват, че не печелите Шампионска лига и следователно сте губещ отбор, или играчите ви са губещи, или аз съм губещ, тогава футболът поставя всичко на мястото си. Основното е, че този сезон спечелихме английската Висша лига", заяви Гуардиола.

  Сподели
437