Джерард разказа за тайната си връзка със Сър Алекс


Н. Гавазов

Джерард разказа за тайната си връзка със Сър Алекс

Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард разкри тайната си връзка с легендата на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън.

Наскоро Сър Фъргюсън отправи неочаквана похвала към  Джерард, който прави първите си стъпки като треньор в родината на Сър Алекс.

Оказва се, че това не са само думи. Джерард и Сър Фъргюсън са започнали редовно да общуват, а бившият капитан на Ливърпул вече е поканил великия шотландец на чаша кафе.

"Това е много приятна похвала и съм изключително поласкан. Той е легендарна фигура във футбола. И въпреки че не сме виновни ние самите, бяхме големи съперници, представляващи Ливърпул и Манчестър Юнайтед - два от най-големите клубове в историята на британския футбол.

Бяхме големи съперници в продължение на много години, но винаги съм го уважавал изключително много заради легендарния му статус в играта. Малко хора могат да се сравняват с него по постижения, така че съм много поласкан от думите му.

Позволете ми да ви разкрия една малка тайна: говорих с него няколко пъти. От края на игровата си кариера оставих нашето съперничество настрана и той отдели време за мен по телефона, за да мога да говоря с него и да му задам няколко въпроса за треньорството тук в Рейнджърс ...

Той бе страхотен по време на тези разговори. Някога в бъдеще бих искал да седна с него на масата и да пия кафе. Той вече даде съгласието си и това е страхотно от негова страна, защото не ми дължи нищо, особено като негов опонент. Мисля обаче, че той показа какъв човек е. Той е точно легендарният треньор, когото всички познаваме", заяви Джерард.

  Сподели
431