Клоп: 4 победи и сме в ШЛ


И. Ангелов

Клоп: 4 победи и сме в ШЛ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че победи в оставащите 4 кръга на Висшата лига ще класират тима му в Шампионска лига догодина. В момента Ливърпул е на 6 точки зад четвъртото място и Лестър Сити.

"Да, аз мисля, че ако направим това, ще е достатъчно. Но това е голямо "АКО". Играем в четвъртък, Манчестър Юнайтед. Аз зная, че те имат мач и във вторник, и в четвъртък, и графикът им е тежък, но те имат голям състав и правят промени.

"Не е добре за тях да играят 3 срещи в една седмица. Лудост е. И с всички останали мачове, ще видим. Ако Уест Бром все още се борят, Бърнли - може би. Всички отбори имат цели, и дори да са ги постигнали, тогава пък ще играят със свобода, което също не е добре. Ние имаме напрежение да печелим."

Следващите 3 мача на Ливърпул са гостувания на Юнайтед, УБА и Бърнли, преди завръщане на "Анфийлд" у дома срещу Кристъл Палас, и пред публика за пръв път от дълго време:

"Много са трудни тези моменти без феновете. Това е причината да съм във футбола. Правим го за хората. Когато бях играч никой не искаше да ме гледа. След това стана по-добре, станах мениджър и стадионите започнаха да се пълнят. Всичко е до това да го направим заедно.

"Този сезон ще имаме още един мач с фенове, което е страхотно. Ще имаме и гостуване на Бърнли с публика, което ще е трудно, но всичко е наред. Надявам се следващия сезон хората да са по стадионите."

  Сподели
255