Лам: Отборът на Гуардиола може да бъде разпознат незабавно


Н. Гавазов

Лам: Отборът на Гуардиола може да бъде разпознат незабавно

Бившият футболист на Байерн Мюнхен Филип Лам оцени треньорските умения на Хосеп Гуардиола, с когото се засече по време на работата на испанския специалист в столицата на Бавария.

"Отборът  на Гуардиола може да бъде разпознат незабавно, дори ако имате черно-бял телевизор: чрез тичане, чрез поредица от подавания, от местоположението на играчите в наказателното поле, чрез дриблиране, от начина, по който отборът борави с топката и се движи играта до чуждата  страна на терена. Това не може да бъде постигнато само чрез указания в съблекалнята. Необходима е тежка ежедневна работа.

Когато Хосеп за първи път дойде в Манчестър Сити през 2016 г., той започна да възстановява състава. След третото място отборът два пъти  спечели Висшата лига и стана втори, а сега отново е начело в таблицата - и дори не допуска никой  да се доближи. Отборите му не падат под определено ниво, така че той минимизира въздействието на случайността върху резултата от тези 38 мача.

Конкуренцията във Висшата лига е уникална, пет клуба спечелиха титлата през последните 10 години. И само отборът на Гуардиола успя да защити титлата. Той също така спечели пет от 10 национални купи", заяви Лам.

  Сподели
165